Allround montage
Zonnepanelen
Zonneboiler
Led verlichting
Bird blockers

Al een aantal jaren verkopen en monteren wij naast zonnepanelen ook zonneboilers. Wij werken met twee verschillende zonneboilers, zodat wij voor ieder dak een passende zonneboiler hebben. Ook hangt de keuze af van waar u de zonneboiler voor wil gebruiken (tapwater / ruimteverwarming of beide).

Zo verkopen en monteren wij  zonneboilers van HRsolar waar wij sinds een 2018 dealer van zijn. Zo werken wij ook samen met Reheat en Resolar om tot mooie installaties te komen, maar dan weer op een hele andere manier dan als bij HRsolar.

Voor de juiste keuze te kunnen maken voor u komen wij graag even langs. In een programma kunnen wij u laten zien wat u besparen kan.

Tapwater Ella

Bij een Ella zonneboilersysteem wordt het leidingwater (voor) verwarmd door zonne-energie van de collectoren. Het systeem wordt tussen de ingaande koude waterleiding van de woning en de CV-combiketel geplaatst. Mocht de temperatuur in het voorraadvat onvoldoende zijn dan wordt het water door de combiketel verwarmd tot de juiste temperatuur.

Voordelen

 • Eenvoudig systeem
 • In bijna elke situatie inpasbaar
 • Verlaging van het gasverbruik

Ruimteverwarming Maxx

Een Maxx systeem is een zonneboilersysteem die met behulp van zonne-energie naast tapwaterverwarming ook (gedeeltelijk) de woning kan verwarmen. Zeker in het voor-en naseizoen geeft dit een forse extra besparing op gas maar ook in de winter kan de zon bijdragen aan de verwarming. Uiteraard helpt de CV-ketel of warmtepomp indien er te weinig (zon)licht is.

Voordelen

 • Extra besparing op gas
 • Zowel bij vloerverwarming en radiatoren toepasbaar

Combinaties

Naast onze complete Ella en Maxx zonneboilers kunnen onze systemen ook worden gecombineerd met hybride- en volledig elektrische warmtepompen. Maar ook andere combinaties zoals met pelletkachels en elektrische verwarming zijn mogelijk.

Voordelen

 • Combinaties mogelijk met:
 • Hybride warmtepomp
 • All-Electric warmtepomp
 • Pelletkachel
 • Biomassaketels
 • Infrarood verwarming

Wij hebben programma`s waarmee wij kunnen berekenen wat het bespaart en oplevert. Mocht u interesse hebben dan komen wij graag even langs om te kijken wat mogelijk en daarop volgend een offerte.

De CPC collectoren (Compound parabolic Concentrator) zijn de meest efficiënte zonnecollectoren en daarmee de zonnecollectoren met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Ook bij slechtweersomstandigheden hebben ze een veel hogere opbrengst dan de vlakke plaat collectoren. Deze hoge opbrengst wordt mede mogelijk gemaakt door de technische constructie. De CPC collector maakt gebruik van een parabolische gevormde reflector om maximaal de licht instraling te benutten. Deze reflector wordt achter de buizen op het frame gemonteerd. Door de unieke vorm van de reflector wordt het diffuus licht (bij bewolkte lucht), de loodrechte instraling en de schuine instraling maximaal naar de buiscollector geleid om daar omgezet te worden in hitte, waar uiteindelijk het water mee wordt verwarmt.

 • Aanzienlijk meer opbrengst
 • Geschikt voor buitentemperatuur tot -40°C graden celcius
 • Verhoogde subsidie bedragen
 • Nu investeren – direct besparen

Naast CPC collectoren hebben wij ook de ReHeat :

Een ReHeat zonnecollector bestaat uit vierentwintig of dertig naast elkaar geplaatste, glazen buizen van borosilicaatglas. De wanden van deze glazen pipes zijn gemaakt van dubbel glas. Binnen in de ReHeat Pipes is een vacuümsituatie gecreëerd, waardoor de warmte extreem goed wordt vastgehouden. Dit principe kent u wellicht van de thermosfles.

Op de binnenwand is een speciale absorber coating aangebracht die bij diffuus licht (bewolking) infrarood straling omzet in warmte.

Aan de bovenzijde is de ReHeat Pipe voorzien van een koperen kop die in de collector wordt geschoven. Deze kop draagt er zorg voor dat de warmte wordt afgegeven aan het water dat langs de kop voert.

ReHeat pipes hebben maar weinig zonlicht nodig om te kunnen presteren en ze doen dit ook als de buitentemperatuur erg laag is. Zelfs bij min 20°C levert de collector bij voldoende straling warm water!

Werking ReHeat pipes zijn gemaakt van twee lagen borosilicaatglas. Tussen de twee lagen is een vacuüm getrokken van 5 x 10 Pa. Het vacuüm zorgt voor een zeer laag warmteverlies.

Op de buitenkant van de binnenste pijp zijn drie lagen aangebracht:

 • anti-reflectie-laag
 • absorptie-laag
 • infrarood-reflectie-laag

In de binnenste tube zitten aluminium reflectors die de warmte naar een koperen pijp afgeven, gevuld met een vloeistof. Wanneer de zon schijnt zal de binnenste, gecoate, glazen pijp opwarmen. Door het vacuüm kan de warmte niet ontsnappen. De warmte trekt vervolgens via de aluminium reflectoren naar de koperen heat pipe, waarna de vloeistof op zal verdampen. Bovenin de heat pipe condenseert de vloeistof en geeft daarmee zijn warmte af aan de collectorkop. Vervolgens loopt de vloeistof terug naar beneden waarna de cyclus opnieuw begint.

Systemen voor platte daken en hellende daken leverbaar.

Wij hebben programma`s waarmee wij kunnen berekenen wat het bespaart en oplevert. Mocht u interesse hebben dan komen wij graag even langs om te kijken wat mogelijk en daarop volgend een offerte.

Bij welk project mogen wij je helpen?

Neem contact op